Rost kunstudstilling under hammeren

with No Comments

Af Bruun Rasmussen

Den roste udstilling ”Ballettens indre rum” af kunstfotograf Ingrid Bugges fotografier fra den Kgl. Ballet sælges på en særauktion i december.

I to år fulgte den danske fotokunstner Ingrid Bugge de elegante dansere på Den Kongelige Ballet. Det blev i foråret til både et imponerende bogværk og en meget rost kunstudstilling på Silkeborg Bad. Alle værkerne fra udstillingen bliver nu udbudt på en særauktion den 9. december 2015. Værkerne har deres helt eget fotografiske udtryk og er ikke bare én til én gengivelser af ballerinaer i piruet.

Malerisk bevægelige fotografier
Kraftfuld ynde og imponerende lethed er for mange en del af ballettens nerve – ligesom fortællende bevægelser heller ikke er til at komme uden om. Hvordan kan man overhovedet forevige det på et enkelt billede? Ingrid Bugge har på sin egen fascinerende måde fanget de lette, yndefulde bevægelser i sine fotografier af den Kgl. Ballet. Flere af fotografierne har et nærmest malet udtryk, inspireret af bl.a. Leonardo da Vinci og Edgar Degas. Andre igen ligner moderne udgaver af sølvfarvede ambrotypier, en klassisk fotografisk 1800-talsteknik med meget stærke sort-hvide toner.

Tylblomster og decoupagefotografi
Bugge har foreviget ballerinaernes florlette tylskørter i bevægelse igen og igen og omdannet dem til blomsteragtige rosetter med ballerinastilk, og hun har fortolket de klassiske romantiske balletforestillingers mørke og lyse sider gennem brug af sort-hvide kontraster og negativteknik. Hun har ”genmalet” bevægelsesfortællingerne med sit kamera, så figurerne ligner de er midt i flimrende bevægelse. Og det har også været intentionen med Bugges fotografisk lag-på-lag decoupageteknik.

Eftersyn og auktion
På auktionen præsenteres 38 fotografier i meget forskellige formater og udtryk, som stammer fra mere end 10 forskellige forestillinger på Det Kgl. Teaters scener – fra Enetime til La Bayadere.

Under eftersynet til den internationale auktion i Bredgade (853) holder Ingrid Bugge en ‘artist talk’, hvor hun fortæller om et par af sine værker og sit arbejde med balletten. Det foregår søndag den 23. november kl 14. Samtlige værker kan ses på eftersyn på Baltikavej 10 i Nordhavn den 8.-9. december. Hammeren falder tirsdag den 9. december på bruun-rasmussen.dk kl. 18, men man kan allerede nu gå ind og lægge bud.

Fotografier på auktion
Ud over auktionen med Ingrid Bugges værker præsenterer vi desuden en række kunstfotografier på auktionen over moderne kunst i Bredgade den 9. december samt på en net-auktion den 2. december. Yderligere information om disse auktioner fremgår af bruun-rasmussen.dk.